До новин

Третина одеського ринку "7 км" не працює через банкрутства орендарів

26 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Третина одеського ринку "7 км" не працює через банкрутства орендарів

Кожен третій підприємець, що винаймає контейнер на промтоварному ринку "7 км", згорнув свою діяльність через відсутність попиту та корупцію чиновників.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на видання "Одеса.Коментарі".

Про проблеми підприємців розповіла керівник громадської організації "Рада підприємців Одеси" Інна Кравчук в ході брифінгу в Одеському кризовому центрі.

"Сьогодні багато підприємців промтоварного ринку, які входять до "Ради підприємців", закрили свої контейнери або збанкрутували. Частина підприємців знаходиться в підвішеному стані, тому виходять на роботу один раз на тиждень - немає попиту, немає оптовиків", - розповіла Кравчук.

Вона також заявила, що малий бізнес на межі виживання, а великий – їде за кордон.

"Чому вони виїжджають? Там дуже прості умови - 0% податків дають на 3 роки початку підприємницької діяльності, також їм видають 2% річних кредиту для того, щоб вони відкривали свій бізнес, створюючи робочі місця", - пояснила ситуацію голова "Ради підприємців".

Також вона додала, що лише протягом минулого року Одеса втратила 15 тис. підприємців. Основна причина - перешкоджання (величезні хабарі) міських управлінь у продовженні оренди твердого покриття під торговими об'єктами.

У зв'язку з цим, підприємці мають намір провести зустріч з міським головою, на якій планують надати свої пропозиції щодо боротьби з корупційною складовою.

Джерело фото: 7km.net

Коментарі
Додати коментар