До новин

«Криворіжгаз» стане банкрутом у разі непідняття тарифів на транспортування газу, - профспілка

12 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
«Криворіжгаз» стане банкрутом у разі непідняття тарифів на транспортування газу, - профспілка

Профспілка ПАТ «Криворіжгаз» звернулася до президента та прем'єр-міністра зі скаргою на зменшення обсягів споживання газу, що призвело до зниження прибутковості і може призвести до банкрутства компанії.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі підприємства.

«Сьогодні ПАТ «Криворіжгаз», як і більшість газових компаній України, вимушене працювати в складних умовах відсутності необхідного фінансування, браку коштів на обслуговування та модернізацію газотранспортної системи, спустошення фонду оплати праці», - зазначено у зверненні газовиків.

Вказується, що керівництво «Криворіжгазу» стурбоване критичною ситуацією, що склалася.

«За останні роки обсяг споживання природного газу на Криворіжжі впав з майже 1,8 млрд. куб. м в 2011 році до 1,42 млрд. куб. м в 2014 році. Враховуючи те, що сьогодні політика уряду спрямована на скорочення обсягів споживання природного газу, а також значне подорожчання ресурсу, обсяг транспортування природного газу в 2015 році зменшиться ще на 15-20%. Це означає, що ПАТ «Криворіжгаз» не отримає доходів закладених у тариф», - переймаються в газовій компанії.

Керівництво «Криворіжгазу» та профспілки неодноразово зверталися до НКРЕКП з пропозицією підняти зарплату своїм працівникам, але ці звернення були проігноровані.

«Постійне зростання кількості неплатників перешкоджає ПАТ «Криворіжгаз» вчасно розраховуватися з постачальниками природного газу та забезпечувати придбання необхідних обсягів газу для безперебійного газопостачання», - зазначають в компанії.

Профспілка ПАТ «Криворіжгаз» звернулася до до влади з проханням терміново і особисто втрутитися в ситуацію, зокрема, підвищити тарифи на транспортування природного газу аби «не допустити банкрутства газорозподільних компаній».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, газовики лякають владу банкрутствами газорозподільних товариств.

Коментарі
Додати коментар