До новин

Порошенко доручив Шокіну проконтролювати ліквідацію Дельта Банку

12 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Порошенко доручив Шокіну проконтролювати ліквідацію Дельта Банку

Президент України Петро Порошенко доручив генеральному прокурору України Віктору Шокіну взяти під особистий контроль розслідування справ, пов'язаних з ліквідацією Дельта Банку.

Про це йдеться у відповіді Президента на електронну петицію №22/001365-еп, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У відповіді на петицію проти ліквідації банку вказується, що Порошенко звернувся до генпрокурора з проханням взяти під особистий контроль розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних з ліквідацією збанкрутілого Дельта Банку.

Крім того зазначається, що президент вернувся до директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтина Ворушилина з проханням забезпечити прозорий і справедливий механізм реалізації активів скандальної фінустанови.

Також голові ФГВ доручено проконтролювати процес ліквідації Дельта Банку, у тому числі шляхом неупередженого виявлення фактів шахрайства та інших протиправних дій акціонерів і працівників банку або інших осіб.

Порошенко заявив, що на сьогодні вже зроблені перші кроки в процесі реформування банківської системи, і пообіцяв, що законодавство у цій сфері і у подальшому буде вдосконалюватися у відповідності з міжнародними стандартами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенка змусили розглянути можливість скасування продажу «Дельта банку» Лагуна.

Коментарі
Додати коментар