До новин

Шахраї дурять вкладників збанкрутілого Укрбізнесбанку

12 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Шахраї дурять вкладників збанкрутілого Укрбізнесбанку

Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ліквідацію ПАТ «Укрбізнесбанк» попереджає кредиторів та боржників про випадки коли шахраї, які представляються працівниками та представниками вказаного банку або ФГВ, обіцяють посприяти у повернені вкладів або викупі власного кредиту на вигідних умовах.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

«По-перше, дії таких осіб пов’язані з намаганнями ввести в оману кредиторів та боржників ПАТ «Укрбізнесбанк» і направлені виключно на отримання винагороди. По-друге, уповноваженою особою Фонду на ліквідацію банку не надавались повноваження та вказівки на здійснення від імені фінустанови жодних контактів з кредиторами та боржниками щодо повернення вкладів або викупі власних кредитів», - застерегли у Фонді.

Уповноважена особа Фонду на ліквідацію Укрбізнесбанку наголошує, що порядок продажу майна банку під час проведення ліквідаційної процедури та задоволення вимог кредиторів визначається ст.51, 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» і регламентується нормативно-правовими актами Фонду. Вказані процедури є прозорими, чітко регламентованими, і всі дії уповноваженої особи Фонду на ліквідацію Укрбізнесбанку будуть направлені на їх проведення з дотриманням вимог законодавства України.

«Всі пропозиції щодо сприяння у поверненні вкладів або викупі власного кредиту – є незаконними. В зв’язку з цим уповноважена особа Фонду радить повідомляти про такі факти до правоохоронних органів», - сказали у прес-службі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ розпочав задоволення вимог кредиторів третьої черги Укрбізнесбанку.

Коментарі
Додати коментар