До новин

В НБУ заговорили про можливість погашення «кредиту Януковича» за рахунок золотовалютних резервів

13 жовтня, 2015
Борги
В НБУ заговорили про можливість погашення «кредиту Януковича» за рахунок золотовалютних резервів

Заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб не виключає, що Україна у грудні поточного року погасить єврооблігації перед Росією на 3 млрд доларів.

Про це чиновник заявив під час дискусії «Зняття валютних обмежень і лібералізація руху капіталу: як і коли?», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Резерви Нацбанку складають 13 млрд, до кінця року план - 18 млрд доларів. Новини про російський борг сьогодні всі читали? Всі прочитали. Можливо мінус 3 млрд, можливо – ні», - прокоментував Сологуб.

Він також висловився щодо валютних обмежень регулятора.

Зі слів заступника Гонтаревої, рівень золотовалютних резервів держави наразі відповідає рівню резервів, який був станом на вересень 2014 року.

Нагадаємо, міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов повідомив, що Міністерство фінансів України не змогло домовитися з Росією про реструктуризацію єврооблігацій на суму 3 млрд доларів, погашення яких має відбутися в грудні поточного року.

Ці 3 млрд є часткою з 15 млрд, про виділення яких Росією для України у грудні 2013 року домовився Віктор Янукович.

Дані євробонди з купоном 5% річних були випущені в грудні 2013 року на Ірландській біржі і викуплені РФ за рахунок коштів Фонду національного добробуту (ФНБ), термін їх погашення - грудень 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредитори можуть отримати страховку від дефолту за євробондами України.

Коментарі
Додати коментар