До новин

До кінця року «Укрнафта» має сплатити 14 мільярдів податків

13 жовтня, 2015
Резонансні справи
До кінця року «Укрнафта» має сплатити 14 мільярдів податків

У Службі безпеки України стверджують, що до кінця 2015 року ПАТ «Укрнафта» повинна сплатити до держбюджету понад 14 мільярдів гривень, яких підприємство не має.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Економічну правду».

У відомстві уточнюють, що на сьогоднішній день «Укрнафта» має поточну заборгованість зі сплати податків у розмірі 9,5 мільярдів гривень, яку було реструктуровано до кінця 2015 року Державною фіскальною службою під 36% річних.

«Враховуючи, що до кінця року залишилося 3 місяці, то «Укрнафта» згідно договору з ДФС зобов’язано щомісячно сплачувати 3,3 млрд гривень податкової заборгованості,

0,8 млрд гривень поточних рентних платежів, та згідно умов контракту з головою правління Марком Роллінсом у грудні 2015 року сплатити заборгованість з дивідендів перед держбюджетом 1,8 млрд гривень», - зазначають в СБУ.

Тобто, до кінця року «Укрнафта» повинна сплатити до держбюджету понад 14 млрд гривень.

Також зазначається, що за результатами останніх щомісячних аукціонів з продажу української нафти, «Укрнафта» щомісячно, за поточних цін на нафту, може отримувати 1,25 млрд гривень, а до кінця року виручка від продажу нафти не перевищить 4 млрд гривень.

«Окрім нафти, ПАТ «Укрнафта» реалізує зріджений газ у обсягах 12-15 тис. тонн щомісячно. Таким чином, до кінця поточного року компанія може реалізувати 42 тисяч тонн СПБТ, на загальну суму близько 400 млн гривень в поточних цінах», - заявили в СБУ.

Крім того, грошові надходження «Укрнафти» 10 жовтня 2015 року становлять 4,4 млрд гривень, сплата податкової заборгованості з % - 10 млрд гривень, поточні податки - 2,4 млрд гривень, сплата боргу з дивідендів - 1,8 мільярди гривень. Таким чином, нестача коштів під зобов’язання становить 9,8 млрд гривень.

«Тобто, з розрахунку вбачається відсутність належного опрацювання керівництвом ДФС фінансових можливостей ПАТ «Укрнафта» перед підписанням договору про реструктурування податкового боргу, також ДФС не здійснено жодних дієвих заходів щодо опису майна ПАТ «Укрнафта» в податкову заставу», - зазначають у Службі безпеки.

При цьому жодну посадову особу «Укрнафти» не притягнуто до кримінальної відповідальності за факт не сплати податків протягом цілого року.

«Натомість, головою ДФС Романом Насіровим на прохання Ігоря Коломойського проведено зустріч з Марком Роллінсом у присутності виконавчого директора «Укрнафти» Володимира Пустоварова, на котрій, за попередньою змовою, узгоджені дії щодо запуску процесу опису газу у підземних газосховищах що належить НАК «Нафтогаз України», його примусовий продаж з аукціону з метою погашення податкової заборгованості», - зазначили в СБУ.

«Для реалізації вказаної схеми вже задіяні підрозділи ДФС та корумповані судді. Марку Роллінсу Коломойським поставлено завдання проведення зустрічей з високопосадовцями держави з метою обґрунтування цих дій», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у серпні Державна фіскальна служба реструктурувала борг компанії «Укрнафта» на 5 місяців під 36% річних.

ПАТ «Укрнафта» - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафта», групі компаній «Приват» Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, проти «Укрнафти» відкрито провадження через її мільярдні борги перед бюджетом.

Коментарі
Додати коментар