До новин

Суд почав банкрутство Червоноградської збагачувальної фабрики

13 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд почав банкрутство Червоноградської збагачувальної фабрики

На Червоноградській збагачувальній фабриці (Львівська область) за рішенням суду розпочато процес банкрутства.

Про це на брифінгу розповів міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«На Червоноградській ЦЗФ почався процес банкрутства, провадження вже порушено, на фабриці наявна істотна проблема: там є брак - близько 30 тис. тонн «Львіввугілля» та понад 10 тис. тонн «Волиньвугілля», і саме 7 тис. тонн вугілля з Нововолинську повинні були бути на цій фабриці», - зазначив міністр.

За його словами, «Львіввугілля» та «Волиньвугілля» вже заплатили вже заплатили Червоноградській ЦЗФ за переробку вугілля.

«При тому, що держшахти їм нічого не винні. Вони нам винні, вони взяли на переробку вугілля, але не повернули його. Все, що «Львів» і «Волинь» були винні, вони заплатили за збагачення», - обурюється Демчишин.

Через ситуацію, що склалася, профільне міністерство виступає або за повернення фабрики у держвласність, або за процес визнання її банкрутом.

«Без збагачувальної фабрики робота «Волиньвугілля» і «Львіввугілля» буде важкою» - визнав очільник Міненерго.

Демчишин також зазначив, що власники Червоноградської збагачувальної фабрики протягом тривалого терміну недофінансовували підприємство.

«У них накопичився борг у 25 млн гривень перед персоналом» - повідомив чиновник.

Міністр висловив сподіваня, що питання щодо фабрики буде вирішено протягом найближчих тижнів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, пов’язане з Клюєвим «Енерговугіллявидобування» визнано банкрутом.

Коментарі
Додати коментар