До новин

На збори «Черкаської продовольчої компанії» кредитори прийшли з документами-підробками (фото)

13 жовтня, 2015
Банкрутство підприємств
На збори «Черкаської продовольчої компанії» кредитори прийшли з документами-підробками (фото)

У Черкасах відбулися загальні збори кредиторів ТОВ «Черкаська продовольча компанія», на які представники кредиторів прийшли з підробленими дорученнями.

Про це заявила арбітражна керуюча ЧПК Наталія Левченко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські Новини».

Зокрема, зі слів Левченко, на зборах були присутні 6 кредиторів з 8, проте «Вознесенську продовольчу компанію» («ВПК») представляли двоє представників - один із нотаріально завіреною довіреністю підприємства, як вимагає законодавство, а другий - з підробленим підписом нібито керівника «ВПК»

Решта кредиторів, серед яких значиться державний «Укрексімбанк», не відреагували на таке грубе порушення і продовжували голосувати за обрання комітету кредиторів - головного представницького органу всіх кредиторів у справі про банкрутство.

Зі слів ліквідатора, представник із підробленими документами є «підставною» особою, завдяки якій власник компанії-банкрута ЧПК Сергій Подобєдов зможе заявити «фіктивні» права вимоги та ухвалювати вигідні йому рішення зборів кредиторів. Це традиційний спосіб, який дозволяє власникам-боржникам уникнути сплати боргів, навіть якщо компанія перебуває у стадії банкрутства.

Підробна довіреність

Нагадаємо, що з 2011 ТОВ «Черкаська продовольча компанія» знаходиться у процесі банкрутства. За судовим рішенням арбітражним керуючим і розпорядником майна призначена Наталія Левченко. Загальна кредиторська заборгованість ЧПК становить порядку 6,2 млн. доларів, їз них близько 9 млн грн перед податковою інспекцією. Серед кредиторів - Укрексімбанк, Вознесенська продовольча компанія, податкова інспекція, Черкаська м'ясна компанія і низка інших.

«Законна» нотаріальна довіреність

Власником «Черкаської продовольчої компанії» є відомий черкаський бізнесмен, екс-нардеп Сергій Подобєдов. Черкаський бізнесмен намагається утримати контроль над підприємством.

За інформацією ЗМІ, ТОВ «Черкаська продовольча компанія» здійснює відвантаження м'ясопродуктів через кілька компаній-посередників (ТОВ «МІТ АГРО» і компанію «Свіженька»), підконтрольні В. Медведчуку, в Росію. Тільки в 2015 році, незважаючи на російські санкції, Подобєдов примудрився експортувати в Росію до 100 т м'яса.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у червні Черкаська продовольча компанія просила суд відмінити рішення про її банкрутство.

Коментарі
Додати коментар