До новин

Держава хоче повернути шахти, які через борги відійшли структурам Ахметова

15 жовтня, 2015
Борги
Держава хоче повернути шахти, які через борги відійшли структурам Ахметова

Компанія «Центренерго», контрольний пакет акцій якої належить державі, просить суд визнати недійсним договір про концесію вугледобувного підприємства «Ровенькиантрацит» строком на 49 років між Міністерством енергетики та компанією ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це йдеться у матеріалах справи, опублікованої в Державному реєстрі судових рішень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Відповідачами виступають Міністерство енергетики та вугільної промисловості і ТОВ «ДТЕК» Ровенькиантрацит».

Суд відкрив провадження 31 серпня. В якості третьої особи за клопотанням «Центренерго» до процесу залучили і держпідприємство «Ровенькиантрацит», яке передало ДТЕК своє майно за договором концесії.

Клопотання обумовлено тим, що у компанії є борги перед ДП «Ровенькиантрацит» на загальну суму 67,3 млн гривень. При цьому за договором концесії право вимоги боргу перейшло до новоствореного ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит».

Цей борг фігурує у справі про банкрутство «Центренерго», яке також розглядається в Госпсуді Києва.

На наступне судове засідання 21 жовтня суд зобов'язав Міненерго надати копії текстів Концесійного договору та інших документів, підписаних 1 грудня 2011 року.

ДТЕК і Міністерство енергетики та вугільної промисловості України 1 грудня 2011 року підписати договори про концесію цілісних майнових комплексів державних вугледобувних підприємств «Ровенькиантрацит» і «Свердловантрацит» строком на 49 років.

Управляти майном державних вугільних підприємств стали компанії ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит» і ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит».

«ДТЕК Ровенькиантрацит» знаходиться в Луганській області на території, непідконтрольній українській владі. Підприємство видобуває антрацитове вугілля, затребуване українськими ТЕС.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ДТЕК пожалівся на збитки у 3,4 млрд гривень.

Читайте також: Чому компанія Ахметова стала збитковою

Коментарі
Додати коментар