До новин

Раді пропонують списати до 70% проблемних валютних кредитів

15 жовтня, 2015
Законодавство
Раді пропонують списати до 70% проблемних валютних кредитів

Народний депутат України, голова Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко розповів про розробку законопроекту, що передбачає можливість списання від 25% до 70% боргу для різних категорій валютних позичальників.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, із посиланням на заяву Довбенка.

«Проблема конвертації валютних кредитів має надзвичайний суспільний резонанс. Сьогодні, спільно з банкірами, нам вдалося підготувати законопроект про конвертацію валютних кредитів. Ми досягли розуміння з багатьма інститутами, як цей законопроект реалізувати. Передусім, йдеться про те, що в підготовленому законопроекті зафіксовано списання від 25% до 70% боргу для різних категорій позичальників», - зазначив Довбенко.

За його словами, законопроект передбачає, що позичальникам, які брали кредит на придбання єдиного житла, а також на придбання землі для будівництва такого житла, банки можуть списати 25% боргу.

Для позичальників, які купували соціальне житло (маються на увазі квартири площею до 60 кв. метрів або будинки до 120 кв. метрів) буде списано не менш як 50% боргу.

Ще одна категорія - інваліди, ветерани, учасники АТО, багатодітні сім'ї: згідно із законопроектом, вони мають право на списання більш як 70% боргу.

«Я хочу додати, що банки збираються пробачити борги спадкоємцям учасників АТО і тим учасникам АТО, які отримали інвалідність і купили єдине соціальне житло», - додав він.

За словами заступника голови Комітету ВР, при підготовці цього законопроекту були проведені переговори з МВФ.

«Важливо, що при підготовці цього законопроекту були проведені переговори з МВФ. Фонд розділяє нашу точку зору, і це дуже суттєво.Таким чином, ми зможемо вирішити проблему і позичальників, і банкірів», - запевняє депутат.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада відправила на чергове читання закон про реструктуризацію валютних кредитів.           

Коментарі
Додати коментар