До новин

В межах санації 171-го Чернігівського ремонтного заводу незаконно було продано нерухомість підприємства, - військова прокуратура

15 жовтня, 2015
Санація
В межах санації 171-го Чернігівського ремонтного заводу незаконно було продано нерухомість підприємства, - військова прокуратура

Військовою прокуратурою викрито факт недбалості оцінювачів нерухомості державного оборонного підприємства «171 Чернігівський ремонтний завод», внаслідок якої держава недоотримала 8 млн гривень. Прокуратура домагатиметься розірвання договорів купівлі-продажу.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі військової прокуратури.

«Як встановлено військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України, упродовж 2014 року в рамках процедури санації державного оборонного підприємства «171 Чернігівський ремонтний завод» за результатами аукціонних торгів було реалізовано 10 об’єктів нерухомості з метою відновлення платоспроможності оборонного підприємства. Разом з тим, під час оцінки вказаного нерухомого майна та його подальшого продажу комерційним структурам допущено суттєве заниження його вартості у порівнянні з ринковою, внаслідок чого держава не отримала понад 8 млн гривен», - зазначили у прес-службі.

Відомство уточнило, що продаж майна був проведений за 1,806 млн гривень.

«Військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 367 ч. 2 КК України. В інтересах держави подано позовні заяви з вимогою визнання договорів купівлі-продажу даного майна недійсними», - додали в прокуратурі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФДМУ з ініціативи військової прокуратури призупинив продаж збиткового НДІ.

Коментарі
Додати коментар