До новин

Заборгованість банків і ФГВ перед НБУ зменшилась на 3,3 мрд

16 жовтня, 2015
Борги
Заборгованість банків і ФГВ перед НБУ зменшилась на 3,3 мрд

Банки і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у вересні знизили суму заборгованості за виданими Національним банком України кредитами на 3,3 млрд грн

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку

«У вересні сальдо (різниця) між обсягами наданих Національним банком України банкам України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб кредитами та обсягами повернення раніше наданих їм кредитів становило мінус 3,3 млрд грн», - йдеться у повідомленні, при цьому сума існуючої заборгованості не уточнюється.

За даними НБУ, середньозважена процентна ставка за операціями з підтримання ліквідності банків у вересні становила 27,37% річних.

Згідно з інформацією регулятор, обсяг коррахунків банків НБУ у вересні зріс на 0,2% (з початку року на 13,5%) - до 30,9 млрд грн. Сума обов'язкових резервів, що підлягають формуванню згідно з установленими нормативами, на період утримання з 11 серпня 2015 року до 10 вересня 2015 року становила 40 млрд грн, з 11 вересня 2015 до 10 жовтня 2015 становила 39,5 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ списуватиме заборгованість банку за кредитами рефінансування з його коррахунку.

Коментарі
Додати коментар