До новин

Фонд гарантування у вересні отримав від уряду 5 млрд грн

16 жовтня, 2015
Борги
Фонд гарантування у вересні отримав від уряду 5 млрд грн

Кабінет міністрів у вересні здійснив випуск облігацій внутрішньої держпозики на суму 5 млрд грн для надання кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із середньозваженою дохідністю 11,58% річних.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку.

Нацбанк вказує, що у вересні придбав держоблігації на таку суму, ймовірно, в рамках монетизації зазначених облігацій Фонду гарантування.

НБУ уточнює, що всього за січень-вересень 2015 року уряд випустив ОВДП для ФГВФО на суму 25 млрд грн із середньозваженою ставкою 11,76% річних, у тому числі в серпні — на 2,5 млрд грн із середньозваженою ставкою 11,89% річних.

Крім того, уряд в першому півріччі поточного року здійснило випуск ОВДП через докапіталізацію Укргазбанку на 3,8 млрд грн і НАК «Нафтогаз України» на 29,7 млрд грн.

Залучення коштів до бюджету через аукціони з розміщення ОВДП, останній з яких відбувся в липні, в поточному році склало 10 млрд грн і $0,64 млрд, таким чином сумарний випуск гривневих ОВДП за дев'ять місяців досяг 68,5 млрд грн.

У свою чергу, в січні-вересні 2015 року НБУ купив ОВДП на 67,1 млрд грн, у тому числі в серпні — на 4,1 млрд грн, тоді як його продаж облігацій з портфеля з початку року склала лише 1,1 млрд грн, у тому числі в серпні — 0,46 млрд грн, у вересні — 0,25 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ акумулював 22 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар