До новин

"Укрексімбанк" судиться з бізнесом Константинова в кримських судах

27 лютого, 2015
Резонансні справи
"Укрексімбанк" судиться з бізнесом Константинова в кримських судах

Державний експортно-імпортний банк України ("Укрексімбанк") звернувся до Арбітражного суду Криму з позовом до компанії "Консоль", заснованої кримським спікером Володимиром Константиновим, та ще восьми юридичних осіб за участі 37 третіх осіб, у тому числі Ялтинської міської ради.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Крим.Реалії".

Згідно із ухвалою суду від 26 січня 2015 року, "Укрексімбанк" вимагає в рахунок погашення боргу розміром 416 млн гривень реалізувати земельні ділянки, недобудови на них та інше заставне майно. Зокрема, право оренди 0,4 га на вулиці Таврійській в Ялті разом з недобудованим курортно-готельним комплексом, недобудованим культурно-розважальним комплексом на Адміралтейському проспекті в Керчі з правом оренди 1,3 га землі, право оренди земельної ділянки в Дніпропетровську на вулиці Мечникова з недобудовою, 2,4 гектара у Виноградному з недобудованим курортно-туристичним комплексом "Поляна казок".

Перлиною цього списку є об'єкт "кафе-морозиво з апартаментами та підземних паркінгом" в ялтинському Приморському парку, з правом користування земельною ділянкою 0,06 га.

Крім ТОВ "Фірма Консоль ЛТД" відповідачами у справі є ТОВ "Реал Естейт", "Техноінвест", "Науково-дослідний інститут натуропатії та фітотерапії", "Капітель", "Алпіс", "Термінал", "Плутон", "Інтеркруїз" .

Частина цих юросіб, згідно з матеріалами "Центру журналістських розслідувань", входить у мережу компаній, пов'язаних з "Консоллю".

Суд взяв позов до розгляду, попереднє слухання відбудеться вже в лютому.

За повідомленнями ЗМІ, "Консоль" крім боргів перед пайовиками заборгувала українським банкам понад мільярд гривень. На момент "референдуму" 2014 було порушено справу про банкрутство фірми "Консоль" за позовом жителя Темрюка.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Господарський суд Київської області не погодився стягнути з державної компанії "Чорноморнафтогаз" 145 млн грн на користь неплатоспроможного Всеукраїнського банку розвитку, що належить Олександру Януковичу.

Джерело фото: leater.com

Коментарі
Додати коментар