До новин

Суд зняв арешт з активів «Рівнеазоту» Фірташа

23 жовтня, 2015
Резонансні справи
Суд зняв арешт з активів «Рівнеазоту» Фірташа

Печерський суд Києва скасував арешт активів компанії «Рівнеазот», який був раніше накладений через заборгованість групи компаній Ostchem перед державою.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Згідно з матеріалами справи, Головне слідче управління МВС веде розслідування щодо діяльності компаній бізнесмена Фірташа за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата і заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах). Провадження було відкрите в березні 2015 року.

У ньому йдеться про заборгованість групи компаній Ostchem перед державною компанією «Газ України» (структура «Нафтогазу») в розмірі понад 5,7 млрд гривень. Ця сума накопичилася протягом останніх п'яти років за постачання природного газу на підприємства групи - ВАТ «Рівнеазот», ВАТ «Азот», ВАТ «Концерн» Стирол», ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот».

Позов про арешт майна в межах кримінального провадження був поданий у квітні 2015 року.

Прокуратура подавала клопотання про накладення арешту на об'єкти всього нерухомого майна «Рівнеазоту» в селі Городок Рівненської області.

У травні 2015 Печерський суд Києва його задовольнив, а Апеляційний суд в червні - серпні підтвердив правомірність арешту.

ВАТ «Рівнеазот», у свою чергу, подало зустрічне клопотання - про зняття арешту.

Печерський суд, який у травні цього року своїм рішенням заарештував майно, через п'ять місяців дійшов іншого висновку про те, що підстави для прийняття таких заходів забезпечення кримінального провадження не встановлені.

Остаточна думка судді Ірини Литвинової - арешт був накладений невмотивовано.

Клопотання про зняття арешту з майна «Рівнеазоту» було задоволено.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Рівнеазот» у минулому році отримав більше 5 млрд грн збитку.

Коментарі
Додати коментар