До новин

У системі електронних торгів виявлені махінації

02 березня, 2015
Банкрутство підприємств
У системі електронних торгів виявлені махінації

Нова система реалізації арештованого майна СЕТАМ має корупційні лазівки, що дозволяють забезпечити перемогу потрібному покупцю за мінімальною ціною.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сюжет Олександра Гуменюка у "Слідство.Інфо".

Новий порядок реалізації арештованого майна – електронні торги за допомогою інтернет-системи СЕТАМ – нове керівництво Міністерства юстиції запровадило у квітні 2014 року. Основна мета нововведення – продавати арештоване майно за найвищою вартістю.

Реалізацією майна займається державне підприємство "Інформюст". Як стверджує журналіст, працівники цього держпідприємства відсіюють небажаних покупців на "цікавих лотах". На них потенційного учасника просто не реєструють – система не дає підтвердження про оплату гарантійного внеску.

Також журналіст зауважує, що траплялися випадки, коли система просто не відображала пропозицію вже зареєстрованого учасника.

"Інформюст" у своїй відповіді на запит журналіста повідомив, що "реалізація арештованого майна шляхом проведення електронних торгів є експериментом… Перевірка відповідності заявки на участь в електронних торгах вимогам, визначеним порядком, здійснюється автоматично системою".

Після введення системи СЕТАМ Мін’юст фактично монополізував продаж арештованого майна.

Коментарі
Додати коментар