До новин

Маріупольський дослідно-експериментальний завод визнано банкрутом й буде ліквідовано

26 жовтня, 2015
Ліквідація
 Маріупольський дослідно-експериментальний завод визнано банкрутом й буде ліквідовано

Господарський суд Донецької області 7 жовтня 2015 року визнав ПАТ «Маріупольський дослідно-експериментальний завод» банкрутом й почав його ліквідацію.

Про це йдеться у відповідній постанові суду по справі № 905/93/15, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Підприємство накопичило борги перед «Тяжпромобладнанням», «Маштехнікою», Таскомбанком та заборгувало пенсійному фонду і податковій.

Ліквідатором банкрута суд призначив арбітражного керуючого Віталія Патерилова.

Провадження у справі про банкрутство заводу було порушено 17 червня 2015 року.

Як випливає з матеріалів справи, 4 вересня 15 року були проведені перші загальні збори кредиторів ПАТ «Маріупольський дослідно-експериментальний завод», на яких було обрано комітет кредиторів у складі п'яти кредиторів, а саме: ТОВ «Тяжпромобладнання», ТОВ «Маштехніка», ПАТ «Таскомбанк», Управління пенсійного фонду в Жовтневому районі Маріуполя, Жовтнева об'єднана державна податкова інспекція Маріуполя.

«За результатами судового засідання встановлено, що боржник фінансово-господарську діяльність не здійснює, фінансове становище боржника характеризується неплатоспроможністю, підстави  для введення процедури санації відсутні, а тому погасити грошові вимоги кредиторів можливо не інакше як через застосування процедури ліквідації», - йдеться у постанові.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з 17 по 23 жовтня оголошено про початок ліквідації 50 українських підприємств.

Коментарі
Додати коментар