До новин

Суд заблокував виплати вкладникам банку «Фінансова ініціатива»

27 жовтня, 2015
Резонансні справи
Суд заблокував виплати вкладникам банку «Фінансова ініціатива»

Фонд гарантування вкладів фізосіб не може розпочати виплати вкладникам неплатоспроможного банку «Фінансова ініціатива» за загальним реєстром через скандальну судову заборону на його ліквідацію.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

Нагадаємо, ухвалою столичного госпсуду від 15 жовтня 2015 за позовом компанії Perusta Constructions LTD  членам виконавчої дирекції Фонду гарантування заборонено вносити пропозицію до Національного банку та приймати рішення про ліквідацію ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива».

«Фонд готує заперечення щодо самого позову, оскаржить вказану ухвалу і звернувся до суду з проханням роз’яснити, яким чином забезпечувати її виконання не порушуючи вимог законодавства», - йдеться у повідомленні.

У період ліквідації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» за загальним реєстром виплату гарантованої суми повинні отримати більше 38 тис. вкладників на загальну суму 1,94 млрд грн. У період тимчасової адміністрації вже виплачено 1,84 млрд грн.

24 червня Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в банку «Фінансова ініціатива», після цього тимчасова адміністрація в банку "Фінансова ініціатива" була продовжена до 24 жовтня.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк «Фінансова ініціатива» з початку року отримав 5,2 млрд збитків.

Коментарі
Додати коментар