До новин

У Києві можуть заморозити 70 будівництв

02 березня, 2015
Санація
У Києві можуть заморозити 70 будівництв

Київська міська державна адміністрація передала до МВС матеріали з більш ніж 45 столичних будівництв, ідентифікованим як самовільні.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "ДС".

За словами заступника голови КМДА Павла Рябікіна, вже заморожено вісім будівельних майданчиків. Зокрема, правоохоронці повідомили про зупинення зведення житлових комплексів "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східні ворота" і "Мозаїка". І це тільки вершина айсберга. "Без порушень в Києві ведеться мало будівництв, але таких, де зафіксовано кричуще недотримання норм - близько 70", - розповів він.

В суди поки передані справи тільки з будівництва двох об'єктів, на яких влада вимагає демонтувати верхні поверхи. Влада також збирається подати позов до забудовника, який втиснув багатоповерхівку в буферній зоні Софії Київської - на вулиці Гончара, 17.

За інформацією Рябікіна, в останньому випадку мова також піде про демонтаж двох верхніх поверхів. "У нас немає завдання знести все дощенту. Можливо, інвестори були збиті з пантелику домовленостями з колишніми корупційними чиновниками, які самі штовхнули їх на порушення закону. Адже мова йде про будівництва, які стартували в 2007-2008 роках", - додав заступник голови КМДА. З рештою будівництв поки будуть розбиратися правоохоронці.

Влада постійно веде роботу з виявлення самобудів. Головне джерело інформації - скарги городян, а також результати роботи міських служб з питань землі та благоустрою.

Сотні будівництв і готових об'єктів ризикують бути замороженими, наприклад, через порушення при виділенні ділянок під ними - отримання землі без інвестконкурсу (за останні дев'ять років у Києві було прийнято близько 3 тис. таких рішень), відчуження зелених зон і т. д.

Будівництва можуть бути визнані незаконними і в тому випадку, якщо їх "господарі" не зуміють порозумітися з новою владою. Процес затвердження дозвільної документації на будівництво складний і тривалий. Тому багато будівельників починали роботи до її отримання, спираючись на усні домовленості з чиновниками. Але після місцевих виборів у столиці деякі з них можуть не знайти аргументів, достатніх для отримання дозволу на забудову.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в ході розслідування кримінального провадження співробітники міліції провели ряд обшуків самовільних будівництв у місті Києві на самозахоплених земельних ділянках, в результаті зупинено будівництво 4 житлових комплексів.

Джерело фото: montgomeryschoolsmd.org

Коментарі
Додати коментар