До новин

Син Гонтаревої вивів гроші з Дельта Банку напередодні банкрутства фінустанови - ЗМІ

28 жовтня, 2015
Резонансні справи
Син Гонтаревої вивів гроші з Дельта Банку напередодні банкрутства фінустанови - ЗМІ

Старший син голови Національного банку України Валерії Гонтаревої Антон вивів свої заощадження з рахунку в Дельта Банку в лютому 2015 року - перед визнанням його неплатоспроможним.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Facebook редактора програми «Гроші» Олександра Дубинського.

При цьому в березні Гонтарєва стверджувала, що її син поклав на депозит на рік в цьому банку 800 тис. грн, проте незабаром банк був визнаний неплатоспроможним, тому свої гроші він забрати вже не зміг. За словами голови НБУ, Фонд гарантування вкладів фізосіб повинен був виплатити йому 200 тис. грн, а «решта пропаде».

«Так от - це брехня. Згідно з наявними у мене документами, син Гонтаревої всі гроші зі свого рахунку в Дельта Банку вивів у лютому 2015 року. На момент введення тимчасової адміністрації на рахунку Антона Гонтарєва залишок був всього близько 2 тис. грн », - написав Дубинський.

Також за його інформацією, дружина Антона вивела ймовірно 12,5 млн грн з Дельта Банку до його банкрутства.

«У виписці по рахунках дружини Антона - заборона на відображення операцій! Але є одна цікава цифра: комісія за зняття готівки за рахунком невістки Гонтаревої за лютий 2015 - 125 тис. грн. Комісія за зняття готівки у банку ~ 1% від суми. Тобто в лютому 2015 невістка Гонтаревої ймовірно вийняла з Дельта Банку майже 12,5 млн грн», - розповів Дубинський.

У той же час в НБУ вважають, що оприлюднена інформація недостовірна.

«Це наклеп. Антон Гонтарев - син Голови НБУ - отримав минулого тижня з Фонду гарантування вкладів 200 тис. грн. Всього у нього в Дельта Банку зберігалося 800 тис грн», - заявила начальник управління інформації і громадських комунікацій НБУ Наталія Бондаренко.

Коментарі
Додати коментар