До новин

Рада посилила відповідальність власників збанкрутілих банків

03 березня, 2015
Законодавство
Рада посилила відповідальність власників збанкрутілих банків

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 2 лютого ухвалила президентський Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Законодавці посилили відповідальність пов'язаних із банком осіб, насамперед керівників банків, кінцевих бенефіціарних власників банку, інших власників істотної участі в банку під час прийняття ними рішень, що впливають на фінансовий стан банку, якщо їх дії призвели до віднесення банку до категорії неплатоспроможних, у випадках коли це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам.

Тепер за такі дії пов'язані із банком особи можуть бути притягнуті до відповідальності шляхом обмеження або позбавлення волі на строк від одного до п'яти років, з накладенням штрафу від 5 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За Закон віддали свої голоси 260 депутатів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у лютому 2015 року Петро Порошенко подав до Ради законопроект, що передбачає більш жорстке покарання керівників та кінцевих бенефіціарів банків за доведення фінустанов до неплатоспроможності.

Джерело фото: телеканал "Рада"

Коментарі
Додати коментар