До новин

Нацбанк вирішив ліквідувати неплатоспроможний банк "Камбіо"

03 березня, 2015
Банкрутство фінустанов
Нацбанк вирішив ліквідувати неплатоспроможний банк "Камбіо"

У межах процедури виведення з ринку ПАТ "Банк Камбіо" 27 лютого 2015 року Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможної фінустанови.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі НБУ.

"Розглянувши пропозицію Фонду щодо ліквідації неплатоспроможного ПАТ "Банк Камбіо" Національним банком було прийнято постанову про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ "Банк Камбіо", - зазначили у прес-службі регулятора.

4 грудня 2014 року НБУ відніс банк "Камбіо" до категорії неплатоспроможних через те, що акціонери фінансової установи не вживали невідкладних заходів з відновлення платоспроможності банку, незважаючи на те, що із жовтня 2014 року голова спостережної ради та голова правління "Камбіо" були змінені.

Крім того, на останніх зборах акціонерів банку не прийняли рішення про збільшення розміру статутного капіталу на 300 млн гривень, що було передбачено порядком денним зборів.

За інформацією видання Іnsider, кінцевими бенефіцеарами банку "Камбіо" є Наталія, Олександр та Дмитро Тарадайки і Тамара Полянська. А Forbes пов'язує фінансову установу з Вадимом Копиловим - екс-заступником міністра фінансів за прем'єрства Віктора Януковича.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 26 лютого НБУ ухвалив рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію неплатоспроможних Легбанку та БГ Банку.

Джерело фото: krogerc.info

Коментарі
Додати коментар