До новин

Shell отримала рекордний за десятиліття збиток

30 жовтня, 2015
Збитки
Shell отримала рекордний за десятиліття збиток

Британо-нідерландська Royal Dutch Shell Plc в третьому кварталі 2015 року отримала рекордний збиток за останні 10 років на тлі списань вартості активів через падіння цін на нафту.

Про це йдеться на сайті компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно прес-релізом, чистий збиток в липні-вересні становив 7,42 млрд доларів в порівнянні з прибутком в 4,46 млрд доларів за аналогічний період минулого року.

Без урахування разових факторів, прибуток впав на 70% і становив 1,8 млрд доларів. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували цей показник на рівні 2,92 млрд доларів.

У той же час збиток з урахуванням змін витрат на виробництво (CCS) становив 6,12 млрд доларів в порівнянні з прибутком в 5,27 млрд доларів роком раніше.

Виручка впала до 69,18 млрд доларів з 109,83 млрд доларів в третьому кварталі минулого року.

Збиток Shell у сфері геологорозвідки і видобутку без урахування разових факторів у третьому кварталі становив 425 млн доларів проти прибутку в 4,34 млрд доларів за той же період минулого року. У сегменті переробка та збут, прибуток підвищився до 2,62 млрд доларів з 1,79 млрд доларів.

Середня ціна нафти еталонної марки Brent в третьому кварталі впала до 51 долара за барель проти 103 доларів за барель в аналогічному кварталі минулого року.

У середу Shell повідомила про відмову від планів розробки проекту нафтоносних пісків Carmon Creek в канадській провінції Альберта. Запланована потужність проекту становила 80 тисяч барелів на добу. Розмір списань у зв'язку з таким рішенням оцінений в 2 млрд доларів.

У вересні компанія оголосила про припинення бурових робіт в Чукотському морі біля берегів Аляски. Виявлених в даному районі запасів виявилося недостатньо для гарантування подальших досліджень. Shell витратила на роботи на ділянці 7 млрд доларів.

Котирування акцій Shell з початку року впали на 22%. Капіталізація компанії оцінюється в 109,4 млрд фунтів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Volkswagen отримав мільярдні збитки.

Коментарі
Додати коментар