До новин

ФГВ занепокоєний випадками ухвалення судами неправосудних рішень

30 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ занепокоєний випадками ухвалення судами неправосудних рішень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб занепокоєний випадками ухвалення судами необґрунтованих, неправосудних рішень, згідно з якими фінансова відповідальність та обов’язок повернення коштів юридичних осіб незаконно покладається на Державу в особі Фонду гарантування.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

«Це прямо суперечить вимогам Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», призводить до незаконних і необґрунтованих витрат державних коштів», - обурюються у регулятора.

Насамперед, мова йде про ухвалення адміністративними судами рішень щодо вкладів недержавних пенсійних фондів та страхових компаній. Державна виконавча служба, на підставі таких судових рішень, намагається безпідставно списати з рахунків Фонду гарантування кошти, як відшкодування за вказаними вкладами. Існує проблема стягнення з ФГВФО виконавчого збору та штрафів за непередачу Фондом гарантування пенсійних активів, яких у ФГВФО ніколи не було на балансі, оскільки вони обліковуються в ліквідаційній масі неплатоспроможного банку.

«Фонд гарантування ініціює звернення до Пленуму Вищого адміністративного суду України щодо необхідності більш ретельного ознайомлення суддів адміністративних судів з матеріалами справ за позовами до ФГВФО, або неплатоспроможних банків, з метою попередження можливого ухвалення необґрунтованих, неправосудних рішень», - додали у прес-службі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд визнав НБУ винним у банкрутстві Брокбізнесбанку.

Коментарі
Додати коментар