До новин

Уряд затвердив обов’язок Мін’юсту оприлюднювати дані про банкрутів

30 жовтня, 2015
Законодавство
Уряд затвердив обов’язок Мін’юсту оприлюднювати дані про банкрутів

Кабінет Міністрів затвердив положення про дані, обов'язкові для оприлюднення у відкритому доступі кожним міністерством і відомством, включаючи Міністерство юстиції.

Це йдеться в урядовій постанові №835 від 21 жовтня повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

КМУ вказаною постановою доручив розпорядникам інформації забезпечити її оприлюднення впродовж 6 місяців і подальше її оновлення.

Також Уряд доручив Державному агентству з питань електронного уряду забезпечити функціонування Єдиного державного веб-порталу відкритих даних.

Згідно з постановою, всі розпорядники інформації повинні оприлюднити довідник підлеглих їм підприємств і організацій з телефонами і адресами, звіт про використання бюджетних коштів, річні плани закупівель, фінзвітність держпідприємств.

Серед інших даних Міністерство юстиції має оприлюднити: єдиний держреєстр юросіб і фізосіб - підприємців; єдиний реєстр нотаріусів, повідомлення про торги з продажу конфіскованого і заарештованого майна та їхні результати; перелік спеціалізованих організацій з продажу майна; єдиний реєстр осіб, що вчинили корупційні правопорушення; єдиний реєстр підприємств, проти яких порушена справа про банкрутство.

Міністерство фінансів має оприлюднити також перелік ліцензіатів із випуску лотерей, реєстр місцевих позик і місцевих гарантій, інформацію про держгарантії.

Крім цього, Державна регуляторна служба зобов’язана оприлюднити реєстр документів дозвільного характеру. Державну фіскальну службу зобов’язано оприлюднити: реєстр платників податку на додану вартість і реєстр тих, кому така реєстрація анулювана; реєстр великих платників податків; реєстри оптових торговців і виробників спирту, алкоголю й тютюну тощо. Всього в переліку 33 міністерства і відомства, які повинні оприлюднити відкриті дані, а також органи місцевого самоврядування.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, місцева влада саботує підключення до електронних реєстрів.

Коментарі
Додати коментар