До новин

Конституційна комісія планує ліквідувати вищі спеціалізовані суди

02 листопада, 2015
Законодавство
Конституційна комісія планує ліквідувати вищі спеціалізовані суди

Робоча група Конституційної комісії з питань правосуддя пропонує перейти з чотириланкової на триланкову судову систему в Україні, ліквідувавши вищі спеціалізовані суди.

Про це журналістам розповіла член КК, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Таким чином комісія прагне виконати рекомендації Венеціанської комісії. «Ми нарешті дійшли згоди, що перейдемо на триланкову судову систему. У нас не буде вищих судів», – сказала Сироїд.

За словами віце-спікера, робоча група дійшла згоди, що вищі спеціалізовані суди будуть ліквідовані. Також пропонується перезавантажити Верховний суд і апеляційні суди шляхом переобрання нових суддів.

Разом з тим в Конституційній комісії домовилися про обмеження впливу президента на кар'єрне зростання суддів. Відповідно повноваження переведення суддів з одного суду до іншого перейдуть новоствореному органу – Вищій Раді правосуддя.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Венеціанська комісія дала позитивні висновки розробленим змінам до Конституції, які забезпечать перезавантаження судової системи України.

Коментарі
Додати коментар