До новин

На рахунках неплатоспроможного банку Януковича заарештовано 2,6 млрд грн

02 листопада, 2015
Резонансні справи
На рахунках неплатоспроможного банку Януковича заарештовано 2,6 млрд грн

Слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 млрд гривень на депозитних рахунках фізичних та юридичних осіб у неплатоспроможному «Всеукраїнському банку розвитку», який належить Олександру Януковичу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву міністра МВД Арсена Авакова.

«ГСУ МВС здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно службових осіб ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» за ч. 2 статті 364 та ч. 2 статті 209 КК України», - розповів міністр.

Як розповів Аваков, в ході досудового слідства встановлено, що службові особи ПАТ «ВБР» в період 2012-2014 років незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставкам, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку – Януковича О.В. та підконтрольних осіб – працівників банку «ВБР» та інших юридичних осіб.

«Слідчими ГСУ МВС проведений обшук в ПАТ «ВБР» та накладений арешт на депозитні рахунки фізичних та юридичних осіб на суму понад 2,6 млрд.грн. (з яких 12 млн. грн. належать особисто Януковичу О.В.). За наявними у слідства даними листопаді 2015 року заплановано початок ліквідаційної процедури ПАТ «ВБР», у результаті якої депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу О.В. та підконтрольними йому фізичним та юридичним особам», - додав очільник МВС.

Аваков зазначив, що оприлюднює вказану інформацію, аби на тлі величезних грошей працював інструмент громадянського уваги, і ні в суду, ні в інших державних органів не виникло спокуси завадити ходу справи.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Гонтарева назвала причиною введення адміністрації у банк ВБР його власника Януковича.

Коментарі
Додати коментар