До новин

Знайшовся інвестор для ХБК

03 листопада, 2015
Законодавство
Знайшовся інвестор для ХБК

У стінах ОДА говорили про ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат». А саме про багаторічні проблеми - підприємство має значну кредиторську та дебіторську заборгованість, зокрема із виплати заробітної плати працівникам. З цією метою була створена робоча група.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ОДА.

«Створення робочої групи дає нам можливість спілкуватися та взаємодіяти. – зазначив директор департаменту економіки ОДА Ігор Клим. - Ця проблема вже довгі роки існує, тому облдержадміністрація взяла на себе функції координатора та створила платформу для спілкування всіх учасників процесу».

Як стверджує голова профспілки ВАТ «ХБК» Любов Фальченко, незабаром відбудеться судовий процес, на якому буде затверджено план санації підприємства. Але, на її думку, той план, який подається, насправді має на меті ліквідацію підприємства, оскільки він не передбачає жодного заходу, спрямованого на виведення  ВАТ «ХБК» із скрутного становища.

Колектив підприємства виступає за передачу майна приватному інвестору, який, згідно з інвестиційним планом,  готовий  взяти на себе зобов’язання по виплаті всіх заборгованостей. За словами Любов Фальченко, інвестор обіцяє розбудовувати підприємство та створити 1500 нових робочих місць. Остаточне рішення про передачу майна інвесторам приймають члени комітету кредиторів. Основними кредиторами виступає Фіскальна служба та Пенсійний фонд.

«Сподіваюсь, що за допомогою облдержадміністрації, та особисто Андрія Путілова, який дав розпорядження створити робочу групу  та зібрати всіх учасників процесу за одним столом, справа нарешті зрушиться з місця», - зазначила Любов Фальченко.

Коментарі
Додати коментар