До новин

Юридична служба Міноборони захистила інтереси держави в особі Одеського автомобільного ремонтного заводу

03 листопада, 2015
Санація
Юридична служба Міноборони захистила інтереси держави в особі Одеського автомобільного ремонтного заводу

Юридична служба Міністерства оборони України захистила інтереси держави в особі державного підприємства «Одеський автомобільний ремонтний завод» (ДП «ОАРЗ»), до якого існувала загроза незаконного привласнення його майна.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу міністерства.

Так, згідно з постановою Господарського суду Одеської області від 11 лютого 2013 року ДП «ОАРЗ» визнано банкрутом і по відношенню до нього відкрито ліквідаційну процедуру.

Основним видом діяльності ДП «ОАРЗ» є технічне обслуговування та ремонт автомобілів, що є надзвичайно актуальним в аспекті вирішення проблеми проведення ремонту автомобільної та іншої військової техніки, відновлення її боєздатності в умовах проведення антитерористичної операції.

Ліквідатор ДП «ОАРЗ» не вжив належних заходів для відновлення платоспроможності підприємства. Хоча арбітражний керуючий при реалізації своїх прав та обов’язків зобов’язаний діяти сумлінно та з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Окрім того, оцінка нежитлових будівель та споруд підприємства була проведена з порушеннями. Зокрема, зазначені об’єкти оцінені як окремі будівлі, а не як цілісний майновий комплекс з урахуванням земельної ділянки.

Довідково. Ринкова привабливість у придбанні нерухомого майна підприємства за низькими цінами під час його ліквідації полягає у можливості подальшого відведення частини земельної ділянки у центрі міста під інвестиційну забудову (житлові будинки, торгові площі).

Представники Міноборони неодноразово звертались до суду з клопотаннями про усунення ліквідатора від виконання своїх обов’язків. Нарешті, наполегливі зусилля принесли результат — ухвалою Господарського суду Одеської області від 22 вересня 2015 року (яку залишено без змін постановою Одеського апеляційного господарського суду від 28 жовтня 2015 оку), припинено повноваження ліквідатора та призначено нового.

Наразі, Міноборони продовжує докладати зусиль для відновлення платоспроможності та введення процедури санації на підприємстві.

Коментарі
Додати коментар