До новин

Один з найбільших банків України визнано неплатоспроможним

03 березня, 2015
Банкрутство фінустанов
Один з найбільших банків України визнано неплатоспроможним

Національний банк України 2 березня прийняв постанову про віднесення однієї з найбільших фінустанов України ПАТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі НБУ.

Як зазначають в НБУ, головною причиною віднесення банку до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Головний акціонер та керівництво Дельта Банку обрали високоризикову стратегію стрімкого зростання за рахунок придбання неякісних активів.

Окрім того, агресивна розбудова корпоративного бізнесу банку у поєднанні з відсутністю достатнього досвіду в обраному сегменті призвели до значного погіршення якості кредитного портфелю та скорочення ліквідності фінансової установи.

В НБУ повідомили, що 94% усіх вкладників АТ "Дельта Банк" мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тис. гривень, отже вони отримають свої вклади в повному обсязі.

На підставі постанови Нацбанку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запровадив у Дельта Банку тимчасову адміністрацію строком на 3 місяці. Уповноваженою особою Фонду на здійснення такої адміністрації призначено Владислава Кадирова.

Нагадаємо, Дельта Банк належить відомому українському підприємцю Миколі Лагуну.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, наприкінці 2014 року Національний банк України визнав системно важливими вісім банків, серед яких був і Дельта Банк.

Коментарі
Додати коментар