До новин

ФГВ шукає аудитора для аналізу сумнівних операцій неплатоспроможних Дельта Банку та банку «Надра»

04 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ шукає аудитора для аналізу сумнівних операцій неплатоспроможних Дельта Банку та банку «Надра»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, відповідно до домовленостей з Міжнародним валютним фондом, оголошує конкурс серед аудиторів для здійснення комплексного аналізу неплатоспроможного банку (forensicaudit), попередньо заплановано, що аудит буде проведений в Дельта Банку та банку «Надра».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«До участі у процедурі запрошуються аудиторські фірми - резиденти України, які входять в міжнародну мережу аудиторських компаній і за сумою перевірених активів в світі займають перші чотири місця, та компанії - нерезиденти (крім представників Російської Федерації), що мають міжнародний досвід в наданні вказаних послуг», - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, комплексний аналіз неплатоспроможного банку здійснюється з метою виявлення фактів проведення проблемних або ризикових операцій, неналежного виконання процедур управління ризиками та внутрішнього контролю, виявлення в діяльності банку порушення банківського законодавства щодо операцій з пов’язаними особами.

«Результатом аудиту повинні бути висновки щодо дій або бездіяльності пов'язаних з банком осіб, які призвели до заподіяння шкоди банку чи його кредиторам, та, чи отримували пов’язані особи внаслідок цього майнову вигоду», - наголосили у Фонді.

Граничний термін подання пропозиції до ФГВФО – 03 грудня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, вкладникам Дельта Банку за період його ліквідації виплатили 5,2 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар