До новин

НБУ визнав неплатоспроможними ще два банки Миколи Лагуна

04 березня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ визнав неплатоспроможними ще два банки Миколи Лагуна

Національний банк України 2 березня 2015 року вирішив віднести до категорії неплатоспроможних ПАТ "Кредитпромбанк" та ПАТ "Омега банк", які належать українському міліонеру Миколі Лагуну (на фото праворуч).

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі Нацбанку.

Фінустанови віднесені до категорії неплатоспроможних у зв’язку з проведенням ними ризикової діяльності, про що свідчило погіршення показників їх фінансового стану.

На підставі зазначеного рішення НБУ Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів до Кредитпромбанку та Омега Банку тимчасові адміністрації строком на три місяці - з 3 березня по 2 червня 2015 включно.

Уповноваженою особою Фонду гарантування в Кредитпромбанку призначено Олександра Тімоніна, в Омега Банку - Миколу Лемеша.

Кредитпромбанк та Омега Банк входять до складу банківської групи "Дельта", відповідальною особою якої є АТ "Дельта Банк".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ 2 березня 2015 року вирішив віднести Дельта Банк до категорії неплатоспроможних. Найбільшим акціонером банку станом на початок 2015 року був Микола Лагун із 70,6% акцій фінустанови.

Джерело фото: forbes.ua

Коментарі
Додати коментар