До новин

ГПУ зупинила незаконне виведення коштів з держбанку

06 листопада, 2015
Резонансні справи
ГПУ зупинила незаконне виведення коштів з держбанку

Генеральна прокуратура України захистила інтереси держави під час розгляду Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ справи за позовом прокурора в інтересах держави в особі ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» філії АТ «Укрексімбанк» до фізичної особи про визнання права іпотеки та звернення стягнення на неї.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі прокуратури

«Встановлено, що у 2007 році між товариством та банком, власником якого є держава із 100 відсотками акцій у статутному фонді, укладено кредитний договір на суму понад 2 млн доларів США. У забезпечення виконання зобов’язань сторонами відразу укладено іпотечний договір, згідно з яким банку передано в іпотеку нерухоме майно: цех по виробництву будівельних матеріалів загальною площею 891, 6 кв м. У подальшому товариство припинило свою діяльність, не виконавши зобов’язання по кредитному договору перед банком», - розповіли у ГПУ

За судовим рішенням у справі про визнання права власності до фізичної особи перейшло нерухоме майно, що було предметом іпотеки за кредитним договором, укладеним між товариством та банком.

Внаслідок зазначених дій майно, що було передано банку в іпотеку для забезпечення виконання кредитного договору на суму понад 2 млн доларів США, незаконно перейшло у власність фізичної особи.

«За активної участі Генеральної прокуратури України 28.10.2015 судом касаційної інстанції залишено в силі рішення суду апеляційної інстанції у справі, якими задоволено позовні вимоги прокурора та визнано право іпотеки банку на нерухоме майно, а також у рахунок заборгованості за кредитним договором звернуто стягнення на вказане майно із застосуванням способу реалізації предмета іпотеки шляхом проведення прилюдних торгів», - додали у відомстві.

Коментарі
Додати коментар