До новин

Збиткова авіакомпанія Estonian Air зупиняє роботу

09 листопада, 2015
Банкрутство підприємств
Збиткова авіакомпанія Estonian Air зупиняє роботу

Авіакомпанія Estonian Air через фінансові труднощі з 8 листопада припиняє всі польоти.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-реліз, розміщений на сайті компанії.

Туристам, які купили квиток безпосередньо у Estonian Air або в турфірмі, і мають на руках квитки з датами вильоту на 8, 9 і 10 листопада 2015 року, обіцяють знайти рейс на заміну.

Вже визначені перевізники, які прийдуть на зміну Estonian Air. Зокрема, це буде державна компанія Nordic Aviation Group.

Раніше Єврокомісія зажадала від естонської національної авіакомпанії Estonian Air повернути понад 85 млн євро незаконної державної допомоги. ЄК підкреслює, що з 2006 року естонська авіакомпанія несе збитки.

«Компанії повинні конкурувати на основі стійкої бізнес-моделі, а не покладатися на постійну підтримку з боку держави, щоб залишитися на ринку», - цитує ЄК єврокомісара з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

«Estonian Air неодноразово отримувала державні субсидії за останні п'ять років, але не проводила необхідну реструктуризацію, щоб стати життєздатною. Було б недобре використовувати гроші платників податків, щоб зберегти Estonian Air на ринку штучно», - говорить Вестагер.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, російська «Трансаеро» подасть позов про власне банкрутство.

Коментарі
Додати коментар