До новин

Через корупційний скандал VimpelCom отримав мільярд доларів збитку

09 листопада, 2015
Збитки
Через корупційний скандал VimpelCom отримав мільярд доларів збитку

Компанія VimpelCom, що є власником російського бренду «Білайн», в третьому кварталі 2015 року отримала більше 1 млрд доларів чистого збитку.

Про це йдеться у квартальному звіті телекомунікаційної компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У третьому кварталі 2014 компанія показувала прибуток у розмірі 105 млн доларів. Як зазначено у звіті VimpelCom, збиток пов'язаний з тим, що компанія зарезервувала 900 млн доларів на витрати, пов'язані з розслідуванням корупційного скандалу в Узбекистані.

Виручка компанії в третьому кварталі становила 2,4 млрд доларів (мінус 31% в порівнянні з тим же періодом роком раніше). За дев'ять місяців 2015 року чистий збиток Vimpelcom досяг 713 млн доларів проти чистого прибутку 244 млн доларів за той же період минулого року.

Колишній гендиректор VimpelCom Джо Лундер був затриманий в Норвегії 5 листопада.

Як пише норвезьке видання Dagens Næringsliv з посиланням на адвоката Лундера, колишній топ-менеджер звинувачується в корупції у зв'язку з виплатою у розмірі 30 млн доларів, яку VimpelCom перевела на рахунок узбецької компанії Takiland в одному з швейцарських банків.

Адвокат Лундера додав, що звинувачення стосуються тільки цього випадку, і у керівника VimpelCom не було підстав вважати, що виплата могла бути корупційною.

У декількох державах, у тому числі, в США розслідуються угоди МТС, VimpelСom і шведської TeliaSonera. Влада вважає, що телекомунікаційні компанії перераховували гроші структурам, імовірно пов'язаним з дочкою президента Узбекистану Гульнарою Карімовою, щоб отримати частоти для стільникового зв'язку.

Джо Лундер покинув VimpelCom в березні 2015 року. Після цього він очолив Fredriksen Group, компанію, яка управляє активами мільярдера Йона Фредріксена в Frontline, Seadrill, Golden Ocean, Marine Harvest та інших. Як вказує Dagens Næringsliv, Лундер відсторонений від роботи в компаніях Фредріксена.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за липень-вересень life:) зазнав 941,2 млрд грн збитків.

Коментарі
Додати коментар