До новин

У Києві квартири збанкрутілої фірми продали по одній гривні за штуку - журналіст

09 листопада, 2015
Резонансні справи
У Києві квартири збанкрутілої фірми продали по одній гривні за штуку - журналіст

Минулого тижня в Києві був проведено аукціон, на якому були продані 8 заставних квартир за 8 гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, оприлюднену журналістом Володимиром Бойком на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Я не помилився. 8 квартир за 8 гривень. Гривня - за квартиру. Квартира - за гривню. Такого безпрєдєлу, кажуть досвідчені юристи і арбітражні керуючі, навіть у 1990-ті не траплялося», - обурюється Бойко.

Він також зазначає, що наразу юристи намагаються відновити законність.

Також Бойко застерігає від придбання цих квартир.

Суть справи полягає в тому, що арбітражний керуючий знаходить компанію «Брокерський дім «Універсал», яка проводить аукціон з продажу майна компанії-банкрута «ІнвестІнтер» частинами. У даному випадку мова йде про 8 квартир по вул. Курська, 13 Е. Інформація про місце, час і дату проведення аукціону з'являється на сайті Мін'юсту.

Представники заставного кредитора - компанії «Київщина Капітал», висловили з цього приводу стурбованість, законно підозрюючи, що дане майно мають намір спустити за безцінь. Підстав для цього у них була маса: організатор аукціону на зв'язок не виходив, на подачу документів для участі в торгах бажаючим було надано 2 години, а місце проведення аукціону значилося за адресою знаходження багатоквартирного житлового будинку. І найголовніше - «Брокерський дім «Універсал» за місяць до проведення торгів продавався на сайті OLX, за символічні 18 тис. гривень.

Незважаючи на те, що Господарський суд Київської області 26 жовтня скасував даний аукціон, 28 жовтня він все ж був проведений, про що 30 жовтня з'явилося оголошення на сайті того ж Госпсуду. Щасливим власником квартир по 1 гривні за штуку стала якесь фізична особа.

Дуже схоже, що компанія «Київщина Капітал» залишилася без забезпечення застави - так уже влаштовано наше законодавство. Але, представники заставного кредитора надії не втрачають і тому переконливо рекомендують не купувати дані квартири, які природно будуть перепродувати і, можливо, неодноразово. Отже, мова йде про квартири розташовані за адресою: вул.Курська, 13Е, № 72, 129, 132, 242, 248, 255, 266 і 277.

Коментарі
Додати коментар