До новин

У Фонді гарантування створять департамент консолідованого продажу та управління активами

09 листопада, 2015
Законодавство
У Фонді гарантування створять департамент консолідованого продажу та управління активами

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін розповів про плани з реструктуризації установи, що передбачає створення департаменту консолідованого продажу та управління активами.

Про це очільник ФГВ заявив на засіданні Адміністративної ради ФГВФО за участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, представника президента України в Кабінеті Міністрів України Олександра Данилюка, голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та міністра фінансів України Наталії Яресько, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Ворушилін доповів, що у 1998–2013 роках із ринку було виведено 34 банки, а за останні два роки – вже 63 фінустанови.

«У зв'язку з цим значно зросли обсяги виплат гарантованої суми. За ці 15 років вкладники неплатоспроможних банків отримали 5,8 млрд грн., а за 2014-2015 роки - вже більше 54 млрд грн.», - сказав керівник Фонду.

Для фінансування таких виплат Фонд отримав запозичення від держави на 45,1 млрд. грн., що дало змогу вчасно здійснювати всі виплати вкладникам неплатоспроможних банків. Крім того, Фонд активно працює над максимізацією ефективності роботи з активами неплатоспроможних банків. Варто зазначити, що балансова вартість таких активів становить понад 382 млрд грн., а оціночна – 93,72 млрд грн.

За словами Костянтина Ворушиліна, для подолання таких викликів вже прийнята низка законодавчих змін. До того ж проводиться робота з удосконалення структури Фонду.

Зокрема, процес реструктуризації Фонду передбачає створення департаменту розслідування та запобігання корупції, служби внутрішнього аудиту, а також консолідацію у Фонді процесів фінансової та операційної діяльності  Фонду і неплатоспроможних банків.

Також йде робота над створенням департаменту консолідованого продажу та управління активами. Цей підрозділ дасть змогу зосередити прийняття всіх рішень у  цій сфері виключно у Фонді. На сьогодні уповноважені особи в неплатоспроможних банках мають досить широку автономію прийняття рішень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, створення департаменту консолідованого продажу та управління активами може стати корупційною схемою.

Коментарі
Додати коментар