До новин

"Укргазвидобування" через підвищення ренти опиниться на межі виживання, - голова правління

05 березня, 2015
Законодавство
"Укргазвидобування" через підвищення ренти опиниться на межі виживання, - голова правління

Голова правління ПАТ “Укргазвидобування” Сергій Костюк заявляє, що підвищення рентної плати за користування надрами до 70% ставить компанію на межу виживання та заганяє у боргову яму.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі компанії.

"Підвищення рентної плати за користування надрами для “Укргазвидобування” з 20% до 70% поставить компанію на межу виживання. Максимально допустима рентна ставка без шкоди для компанії 37-40%. 70% – нищення галузі, втрата видобутку і ще більша боргова яма", - висловив свою точку зору Костюк.

Як відомо, Верховна Рада України прийняла закон “Про внесення змін до ст. 165, 252 Податкового кодексу України”, яким ренту підвищено до 70%.

Голова правління “Укргазвидобування” зазначив, що підвищення рентних платежів до 70%, а по факту до 72% з урахуванням газу на технологічні потреби, повністю нівелює можливість нарощувати видобуток навіть при ціні в 1 590 гривень.

"До підвищення ренти компанія платила в місяць по 250 млн гривень податків, а зараз доведеться платити близько 1 млрд гривень. Таких вільних грошей ми не маємо, а "Нафтогаз" платежі затримує. Це автоматично призведе до штрафів у розмірі 10%. По 100 млн гривень щомісяця доведеться платити за невчасно сплачені податки", - зазначив Костюк.

"Укргазвидобування" - найбільша компанiя з видобування природного газу i газового конденсату в Україні.

Джерело фото: ugv.com.ua

Коментарі
Додати коментар