До новин

Заборгованості деяких шахт створені штучно й погашати їх нерозумно, - Демчишин

11 листопада, 2015
Борги
Заборгованості деяких шахт створені штучно й погашати їх нерозумно, - Демчишин

За часів попередньої влади заборгованості деяких шахт були створені штучно, тому погашати їх нерозумно.

Про це в ефірі програми «Уряд на зв'язку з громадянами» на Першому національному заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«В певні часи, коли цими підприємствами керували «попередники», скажімо так, вони штучно завозили по завищених цінах, наприклад, обладнання. Тобто деякі заборгованості створені штучно і їх також погашати нерозумно - це просто приводить до нанесення збитків цим підприємствам», - заявив Демчишин.

«Я переконаний, що на даному етапі цим підприємствам потрібно пройти процедуру банкрутства, очистилися від боргів і сфокусуватися на розвитку», - сказав міністр.

Він також уточнив, що з 35 шахт, які залишилися на території підконтрольній Україні, близько 10 знаходяться у дуже складному фінансовому стані.

«Об'єм видобування невеликий, недостатній для того, щоб покривати операційні витрати, тобто у цих шахтах, як правило, відпрацьовані запаси, дуже тонкі або економічно неефективні плати. Я думаю, що замість того, щоб витрачати кошти на підтримку таких не перспективних шахт, краще перенаправити їх на перспективу», - підкреслив Демчишин.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, усі шахти Донеччини об'єднають в єдину вугільному компанію.

Коментарі
Додати коментар