До новин

Суд стягнув із МАУ майже 26 мільйонів боргу за позовом прокуратури

12 листопада, 2015
Резонансні справи
Суд стягнув із МАУ майже 26 мільйонів боргу за позовом прокуратури

Господарський суд Києва задовольнив позов столичної прокуратури про стягнення заборгованості у розмірі 25,6 млн грн із авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» на користь держави в особі Державної авіаційної служби України.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Як зазначається,  вказана заборгованість виникла внаслідок несплати авіакомпанією зборів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність за надані послуги з перевезення пасажирів і вантажів за лютий 2014 року та січень-квітень 2015 року.

«З метою захисту інтересів держави прокуратура Києва звернулася до суду з вимогою стягнути з МАУ зазначені кошти. Суд підтримав позицію прокуратури і своїм рішенням зобов'язав підприємство сплатити на користь держави всю суму боргу», - йдеться в повідомленні.

Згідно з Повітряним кодексом України платежі, що підлягають сплаті до зазначеного фонду, є обов'язковими для всіх суб'єктів авіаційної діяльності.

Як відомо, одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ вимагає від МАУ 444 млн грн, у відповідь МАУ хоче від збанкрутілого Златобанку $3 млн.

Коментарі
Додати коментар