До новин

Неплатоспроможні банки заборгували Нацбанку майже 53 млрд грн

13 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Неплатоспроможні банки заборгували Нацбанку майже 53 млрд грн

Обсяг заборгованості неплатоспроможних банків за кредитами перед Національним банком України станом на 1 жовтня 2015 року склав 52,827 млрд гривень.

Про це йдеться в матеріалах НБУ для засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Обсяг активів неплатоспроможних банків на цю дату склав 371,66 млрд гривень.

Раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляв, що третина або понад 36% активів неплатоспроможних банків, які перебувають в управлінні фонду, що перебуває у заставі за борги цих банків за кредитами рефінансування НБУ.

Зокрема, Фонд вказував, що станом на 1 вересня балансова вартість активів неплатоспроможних банків в управлінні фонду склала 331,4 млрд гривень, у тому числі балансова вартість активів у заставі у НБУ - 119,6 млрд.

За інформацією ФГВ, на 1 серпня позичальниками НБУ були 25 неплатоспроможних банків, а загальна сума їх заборгованості становила 45,967 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за два роки вкладники збанкрутілих банків отримали 54 млрд відшкодувань.

Коментарі
Додати коментар