До новин

Кредити складають 80% активів неплатоспроможних банків, – НБУ

16 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Кредити складають 80% активів неплатоспроможних банків, – НБУ

Фонд гарантування вкладів налагоджує співпрацю з факторинговими компаніями з метою активізації продажу портфелю кредитів неплатоспроможних банків, при цьому 80% усіх активів неплатоспроможних банків – це кредити.

Про це йшла мова на зустрічі, яка відбулась у Фонді гарантування 11 листопада за участю керівництва Фонду та представників 17-ти факторингових компаній, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін на початку зустрічі звернувся до присутніх: «80% всіх активів неплатоспроможних банків – це кредити. Кредит – це товар специфічний і продати його досить складно. Ваші компанії працюють на ринку і представляють інтереси клієнтів під час придбання активів. Нам дуже важливо, щоб ми налагодили ефективну спільну роботу».

Заступник директора-розпорядника Андрій Кияк зазначив, що на сьогодні реалізація всіх активів неплатоспроможних банків, в тому числі прав вимог за їхніми кредитами відбувається че6рез акредитовані компанії виключно на електронних майданчиках, що забезпечує прозорість цього процесу.

В свою чергу директор департаменту запровадження планів врегулювання та управління активами неплатоспроможних банків Андрій Шевченко та начальник відділу управління активами неплатоспроможних банків Олексій Іванов ознайомили присутніх з алгоритмом продажу прав вимог за кредитами неплатоспроможних банків та з викликами, які при цьому виникають, відповіли на запитання присутніх. При цьому вони підкреслили, що кошти отримані в результаті продажу активів будуть використані для виплати вкладникам неплатоспроможних банків.

Представники факторингових компаній зазначили, що готові до ефективної співпраці в умовах високого рівня комунікації з Фондом гарантування, максимальної прозорості та відкритості процесу продажу таких активів.

Коментарі
Додати коментар