До новин

Злочинці ошукують вкладників збанкрутілих банків, обіцяючи сприяти поверненню коштів

16 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Злочинці ошукують вкладників збанкрутілих банків, обіцяючи сприяти поверненню коштів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб попереджає про активізацію шахраїв, які намагаються заволодіти коштами вкладників неплатоспроможних банків: зловмисники обіцяють ніби посприяти у швидкому поверненні депозитів, але при цьому виставляють умову про передоплату їхніх послуг.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВ.

«Шахраї намагаються запевнити потенційну жертву, що все оформляється офіційно, підписується відповідний договір, та заспокоюють, якщо не вдасться достроково забрати депозит, то повернуть передоплату», - розповіли подробиці у прес-службі

У Фонді нагадують, що відповідно до чинного законодавства, вкладники банків мають право на отримання гарантованої суми в межах 200 тис. грн. Ці кошти виплачуються всім, хто внесений до відповідного реєстру вкладників під час дії тимчасової адміністрації чи процедури ліквідації банку.

«Всі пропозиції про сприяння в отриманні коштів з неплатоспроможного банку в обхід визначеного порядку – є незаконними. В зв’язку з цим Фонд гарантування радить повідомляти про такі факти до правоохоронних органів», - додали у прес-службі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ отримав 3,5 млрд грн на виплати вкладникам збанкрутілих банків.

Коментарі
Додати коментар