До новин

Зі збанкрутілого банку «Демарк» зник мільярд гривень разом із стабкредитом Нацбанку

17 листопада, 2015
Законодавство
Зі збанкрутілого банку «Демарк» зник мільярд гривень разом із стабкредитом Нацбанку

Топ-менеджмент Банку «Демарк» заволодів 40 мільйонами гривень, виділених в якості стабілізаційного кредиту Національним банком України півтора роки тому, крім того, з банку зникли 1,263 млрд. гривень вкладників і клієнтів банку.

Про це йдеться в ухвалі Печерського суду Києва від 5 жовтня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Цим рішенням була продовжена позапланова ревізія фінансово-господарської діяльності «Демарк» в рамках кримінального провадження № 12014000000000113 .

Як випливає з матеріалів справи, Генпрокуратура веде розслідування за фактом незаконного заволодіння службовими особами ПАТ «Брокбізнесбанк», ВАТ «Реал банк», ВАТ «Банк «Демарк» державними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

У ньому, зокрема, йдеться про махінації з облігаціями внутрішньої держпозики ПАТ «Аграрний фонд» номінальною вартістю 2 млрд гривень, які були незаконно отримані «Брокбізнесбанком» взимку 2014-го року з подальшим залученням від Нацбанку кредитних коштів у розмірі 2 млрд гривень. Також у кримінальному провадженні досліджуються обставини заволодіння посадовими особами ВАТ «Реал банк» і НБУ коштами стабілізаційного кредиту в розмірі 800 млн гривень.

Тепер же з'ясувалося, що це далеко не все. Як встановили слідчі в ході роботи над цим кримінальним провадженням, топ-менеджментом ПАТ «Банк «Демарк» «спільно з невстановленими особами, у збиток інтересам вкладників і клієнтів банку, були незаконно виведені через банківські рахунки кошти на загальну суму 1,263 млрд гривень.

Крім мільярда з банку зник і стабкредит Національного банку України в розмірі 40 млн гривень.

Нагадаємо, збанкрутілий банк «Демарк» був визнаний неплатоспроможним восени минулого року. Банк контролюється підприємцем з Краснодона Андрієм Шинковенко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 30 січня 2015 року НБУ вирішив ліквідувати банк «Демарк».

Коментарі
Додати коментар