До новин

Держава шукає консультанта щодо комплексного аудиту збанкрутілого Надра Банку

18 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Держава шукає консультанта щодо комплексного аудиту збанкрутілого Надра Банку

Фонд гарантування проводить процедуру запиту цінових пропозицій для закупівлі консультаційних послуг щодо здійснення комплексного аналізу неплатоспроможного банку ПАТ «КБ «Надра».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВ.

У фонді уточнили, що аналіз банку здійснюється з метою виявлення фактів:

- проведення фінустановою завідомо або потенційно проблемних або ризикових операцій за певний період;

- відсутності або неналежного або неефективного виконання процедур управління ризиками та внутрішнього контролю;

- виявлення в діяльності банку у фактів порушення банківського законодавства України, особливо у тому, що стосується операцій з пов’язаними особами.

Таким чином, у ФГВ шукають ознаки протиправної або недобросовісної практики банківської діяльності зі сторони керівників та власників банку, включаючи зловживання з коштами на рахунках у банках за кордоном.

«Виконавець має надати висновки щодо дій або бездіяльності пов'язаних з банком осіб, які призвели до заподіяння кредиторам та / або банку шкоди; та або пов’язаних з банком осіб, які внаслідок таких дій або бездіяльності прямо або опосередковано отримали майнову вигоду», - окреслили вимоги до аудиторів у ФГВ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, екс-власники збанкрутілого банку «Надра» змушені повернути коштовну меліоративну систему коммунальникам.

Коментарі
Додати коментар