До новин

АРМА розпочало конкурси на управителів активами "за новими прозорими правилами"

01 листопада, 2023
Новини
АРМА розпочало конкурси на управителів активами "за новими прозорими правилами"

Агентство з розшуку та менеджменту активів 30 жовтня розпочало конкурси з відбору управителів арештованими активами за новими прозорими правилами.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

"Управління арештованими активами за старими процедурами та у "ручному режимі" не було прозорим та не приносило належних доходів бюджету країни. За наявності тисяч переданих до АРМА арештованих активів Агентство станом на сьогодні має лише 27 чинних договорів з управління", - йдеться в повідомленні.

Згідно з Публічним звітом за 2022 рік, Агентство оголосило про 156 конкурсних відборів управителів, але обрало лише 19 переможців. При цьому за весь 2022 рік укладено лише 12 договорів оцінки з суб’єктами оціночної діяльності. 

"Це свідчить про неефективність відборів управителів з 2017 по 2023 роки загалом та, як наслідок, - низький рівень доходів в бюджет. Таку практику нині завершену. Відтепер з тисяч отриманих в управління активів держава отримає тисячу договорів управління", - заявила голова АРМА Олена Дума.

До нормативного врегулювання відбору управителів за прозорими правилами АРМА здійснило контрольні перевірки відповідно до постанови Кабміну та встановило факти неналежного управління активами. 

Також Агентство провело внутрішній аудит, за результатом якого конкурси, проведені з порушеннями, на підставі висновків аудиту скасовано. 

"Старт прозорих конкурсів за європейськими правилами гарантовано сприятиме укладанню більшої кількості договорів управління", - йдеться в релізі.

Першим об’єктом, на відбір управителя якого АРМА оголосило публічний конкурс, стала група нежитлових приміщень за адресою: м. Київ, вул. Є. Коновальця, б. 34-А.

Коментарі
Додати коментар