До новин

OTP Group вбачає високий ризик нових втрат в Україні в четвертому кварталі

18 листопада, 2015
Збитки
OTP Group вбачає високий ризик нових втрат в Україні в четвертому кварталі

Угорська фінансова компанія OTP Group прогнозує високий ризик нових втрат в Україні в IV кварталі поточного року через факторинговий бізнес.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на публікацію Reuters.

У третьому кварталі група одержала збиток 12,7 млн доларів (3,67 млрд форинтів). Причиною цього стали разові втрати групи через конвертацію валютних кредитів (номіновані переважно в швейцарських франках), зокрема, в Угорщині та Румунії.

Водночас, як звертають увагу в групі, умови роботи в країнах Центральної Європи кращі, аніж в Україні й Росії.

Як уточнюють в українській «дочці» OTP Group – ОТП Банку - бухгалтерський чистий прибуток OTP Group за три квартали поточного року склав 36,5 млрд форинтів, у той час як аналогічний період минулого року група завершила зі збитком у розмірі 113,2 млрд форинтів.

«Значний квартальний результат дочірнього банку OTP в Болгарії, а також прибуткова діяльність всіх менших дочірніх структур перекриті збитками українського ОТП Банку, пов’язаними з анонсованим раніше формуванням резервів під корпоративний кредитний портфель проектного фінансування. Сума формування резервів порівнянна з очікуваннями регулятора по результатах діагностики якості активів і стрес-тестування, проведеного центральним банком. А також менш значним негативним результатом російського ОТП Банку. Таким чином, сукупний внесок дочірніх компаній у загальний прибуток групи склав 4 млрд форинтів. Фінансовий результат материнського банку Групи OTP Bank Plc. в Угорщині за три квартали 2015 року становить 95,5 млрд форинтів», - зазначають в ОТП Банку.

Нагадаємо, ОТП Банк у першому півріччі отримав майже мільярд збитків, а у третьому кварталі збиток ОТП Банку збільшився на 288,9 млн гривень – до 1,276 млрд.

Коментарі
Додати коментар