До новин

ФГВ оскаржує рішення донецького суду щодо банку «Капітал»

19 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ оскаржує рішення донецького суду щодо банку «Капітал»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав касаційну скаргу на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду, яким Фонду забороняється відносити банк «Капітал» до категорії неплатоспроможних.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВ.

«16 листопада 2015 року група осіб за підтримки приватної охоронної фірми заблокували приміщення ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» і не допустили на робоче місце уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію цього банку. При цьому зазначені особи посилалися на ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду, який залишив без змін постанову суду першої інстанції щодо визнання протиправним та скасування рішення НБУ та ФГВФО про визнання ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» неплатоспроможним та запровадження в ньому тимчасової адміністрації», - розповіли деталі справи у прес-службі.

ФГВФО у взаємодії з Національним банком України в передбачені законодавством строки подав касаційну скаргу.

В той же час, постанова НБУ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «АКЦІОНЕРНО-КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «КАПІТАЛ» від 29 жовтня 2015 року № 753 та рішення виконавчої дирекції ФГВФО «Про початок процедури ліквідації ПАТ АКБ «КАПІТАЛ» та делегування повноважень ліквідатора банку» від 29 жовтня 2015р. № 195 є чинними і жодним судом не визнано протиправними та не скасовані.

Уповноваженою особою ФГВФО на ліквідацію були здійснені всі заходи для збереження статутних документів та печатки банку, однак на сьогодні через блокування продовжувати роботу в приміщенні банку в нормальному режимі неможливо.

З 4 листопада 2015 року ФГВФО здійснює виплати відшкодування вкладникам ПАТ«АКБ «КАПІТАЛ». На сьогодні вкладниками вже отримано понад 170 млн грн. У Фонді кажуть, що незважаючи на ситуацію, яка склалася зараз в банку, виплати вкладникам будуть продовжуватися.

«Звертаємо вашу увагу, що уповноважена особа ФГВФО на ліквідацію не має доступу до веб-сайт банку capitalbank.com.ua, тому інформація, яка розміщається на ньому, не є офіційною. Вся актуальна інформація щодо ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» буде оприлюднюватися виключно на веб-сайті ФГВФО», - застерегли у Фонді

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, тимчасову адміністрацію в неплатоспроможному банку «Капітал» продовжено.

Коментарі
Додати коментар