До новин

Вихід з ринку «Дельти» сприяв збільшенню на 27,8 млрд регулятивного капіталу українських банків

20 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Вихід з ринку «Дельти» сприяв збільшенню на 27,8 млрд регулятивного капіталу українських банків

У жовтні 2015 року регулятивний капітал в цілому по системі банків збільшився на 27,8 млрд гривень за рахунок виходу з банківської системи ПАТ «Дельта Банк» та збільшення внесків за незареєстрованим статутним капіталом ПАТ КБ «ПРАВЕКС-БАНК».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

Регулятор вказує, що норматив достатності капіталу по всій банківській системі за жовтень збільшився з 7,09% до 9,90%.

«Якщо не враховувати неплатоспроможні банки, то норматив достатності капіталу становить 11,70%», - уточнили у прес-службі.

Як вказуєтья, на покращення нормативу вплинуло збільшення регулятивного капіталу.

«За жовтень  регулятивний капітал в цілому по системі банків збільшився на 27,8 млрд гривень за рахунок  виходу з банківської системи ПАТ «Дельта банк»  та збільшення внесків за незареєстрованим статутним капіталом ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК». Нагадаємо, в жовтні розпочато процедуру ліквідації ПАТ «Дельта банк», - повідомляє НБУ.

Крім того, відбулося збільшення нормативу максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов’язаними з банком особами (Н9) з 38,60% до 46,36% при нормативному значенні не більше 25%.

В жовтні відбулось значне зростання показників ліквідності: миттєвої ліквідності з 61,26% до 70,64%, поточної ліквідності – з 69,33% до 80,59% та короткострокової – з 83,80% до 88,30%.

«В цілому, динаміка нормативів свідчить про початок стабілізації на банківському ринку. Ситуація залишається непростою, проте поступове покращення достатності капіталу та ліквідності – позитивний сигнал. Крім того, очікується, що до кінця 2015 року низка банків з першої двадцятки, діагностика яких показала недостатність капіталу, має затвердити план врегулювання ситуації», - резюмували в НБУ.

Коментарі
Додати коментар