До новин

Вкладникам збанкрутілих банків залишилось виплатити 12,4 млрд грн

20 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Вкладникам збанкрутілих банків залишилось виплатити 12,4 млрд грн

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб залишилося виплатити 12,4 млрд гривень вкладникам неплатоспроможних банків.

Про це на брифінгу дляжурналістів заявив заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Андрій Оленчик, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«По 63-х банках, які були визнані неплатоспроможними і передані фонду в 2014-2015 роках, загальна сума гарантованих виплат оцінюється приблизно в 72 млрд гривень. На поточний момент вже виплачено понад 59 млрд, залишається виплатити близько 12,4 млрд гривень», - повідомив Оленчик.

За його словами, ФГВ завершує виплати вкладникам Дельта Банку, вже слачено близько 15 млрд гривень, або 93%.

«По банку «Фінанси та Кредит» виплати почалися недавно, вкладники вже отримали 3 млрд гривень з 6,2 млрд гривень, які підлягають відшкодуванню», — зазначив Оленчик.

При цьому представник Фонду запевняє, що ФГВ має достатньо коштів для завершення виплат.

«На даний момент з 21,5 млрд погодженого у вересні кредиту ми вибрали 10,5 млрд, 3,5 млрд отримали тиждень тому і витратили 1,7 млрд грн на виплати. Тобто, залишається близько 12,8 млрд, і цього повинно вистачити для виплат до кінця року», — підкреслив Оленчик.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінфін випустить до кінця року ОВДП на 11 млрд грн для кредитування ФГВ.

Коментарі
Додати коментар